Geen categorie

Kunst voor Shaffy in metrostation

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Een eigen metrostation krijgt hij niet, maar Ramses Shaffy (1933-2009) wordt wel geëerd met een kunstwerk in een van de stations van de nieuwe Noord/Zuidluin in Amsterdam. Welk werk het station gaat sieren, wordt bepaald in een wedstrijd.

Artist impression van het toekomstige metrostation Vijzelgracht in Amsterdam.

Iedere kunstenaar met een relevante opleiding mag meedoen. Er is verder slechts één voorwaarde: het werk moet een duidelijke link hebben met Ramses Shaffy.

Uit alle ontwerpen kiest een jury, bestaand uit onder anderen Liesbeth List, er vijf. Het publiek bepaalt vervolgens in een online verkiezing welk werk ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt en een plek krijgt in het station.

De kunstwedstrijd is een initiatief van Nigaio Wijnen en Rob Jansma en de gemeente Amsterdam. In eerste instantie wilden Wijnen en Jansma dat het metrostation aan de Vijzelgracht naar de Nederlandse chansonnier zou worden vernoemd. In recordtijd zamelden ze ruim tienduizend handtekeningen in van sympathisanten.

De gemeente heeft echter als regel dat stations worden vernoemd naar de straten waaraan- of onder ze liggen, in dit geval Vijzelgracht. Ze was echter dusdanig onder de indruk van het initiatief dat ze besloot het kunstbudget voor het station ter beschikking te stellen van de initiatiefnemers.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share