Geen categorie

Sotheby’s veilt De Schreeuw

0 0
Read Time:41 Second

Edvard Munch (1863-1944), De Schreeuw, 1895.

Sotheby’s New York veilt op 2 mei een van de vier versies van Edvard Munchs De Schreeuw. Dat maakte het veilinghuis vandaag bekend. Het schilderij van de Noorse kunstenaar brengt naar verwachting minimaal 60 miljoen euro op.

Deze versie, uit 1895, is de enige Schreeuw die niet in een museum hangt. Het paneel is al ruim zeventig jaar in het bezit van de Noorse familie Olsen. Thomas Olsen was Munchs buurman en vriend en verzamelde diens werk.

Volgens Sotheby’s is deze versie de meest kleurrijke van de vier. Ook is het de enige versie waarvan de lijst door Munch met de hand werd beschilderd en werd voorzien van een gedicht over de inspiratie voor het schilderij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share