Geen categorie

‘De Pont een van de tien beste particuliere musea ter wereld’

0 0
Read Time:35 Second

Volgens de Amerikaanse culturele website Flavorwire is Museum De Pont in Tilburg een van de tien beste particuliere musea ter wereld. Het museum neemt op de lijst de tiende plaats in.

Op de lijst staan ook onder meer de Eli Broad Foundation in Los Angeles, het Beyelermuseum in Basel en de Fondation Cartier in Parijs. De website die het overzicht heeft opgesteld heeft meer dan een half miljoen unieke bezoekers per maand.

Museum De Pont, geopend sinds 1992, is genoemd naar advocaat en zakenman J.H. de Pont, wiens nalatenschap aan de basis stond van het museum. De Pont verzamelt werk van hedendaagse kunstenaars, onder wie Marlene Dumas, Gerhard Richter, Richard Serra, Rineke Dijkstra, en Richard Long.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share