Geen categorie

Amsterdam Museum koopt sloopauto’s

0 0
Read Time:42 Second

Het Amsterdam Museum heeft een tweetal werken aangekocht van kunstenares Sophie Walraven (1975). Om ze op te kunnen nemen in de collectie moesten ze eerst echter nog wel uitgezaagd worden. Walraven schilderde ze namelijk op sloopauto’s.

Een werk van Sophie Walraven voordat het werd uitgezaagd.

Voor het project Art at the Scrap Yard heeft Walraven op autosloperij De Amstel met autolak schilderingen op auto’s aangebracht. De werken die niet worden verkocht, worden vernietigd samen met hun drager, de sloopauto. Walraven beschouwt haar project als een laatste eer aan afgedankte auto’s.

Een van de werken die het Amsterdam Museum  heeft aangekocht, is een sterk geabstraheerde plattegrond van Amsterdam. Daarmee sluit het aan bij een serie geschilderde stadsplattegronden van 1538 tot nu in de collectie van het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share