Geen categorie

Schilder laat koning Albert ‘vermoorden’

0 0
Read Time:45 Second

De Franse, maar in Luik woonachtige, schilder Siob heeft een schilderij gemaakt waarop de Vlaamse politicus Bart De Wever koning Albert II vermoordt. De schilder schonk het doek op 21 juli, de nationale feestdag van België, aan de Waalse stad Dinant. Daar is het te zien in het stadhuis.

Het bewuste schilderij van Siob. Foto: Siobart.com.

Het schilderij is geïnspireerd door schilderijen waarop de moord op de Franse koning Hendrik IV door François Ravaillac staat afgebeeld. Siob geeft met zijn werk van vijf vierkante meter naar eigen zeggen de huidige realiteit weer. In België wordt al sinds 13 juni 2010 vergeefs gepoogd een regering te vormen. Spil in het formatieproces is Bart De Wever, partijvoorzitter van de Vlaams-nationalistische partij N-VA, die de verkiezingen won. Volgens de burgemeester van Dinant zal het doek het debat aanwakkeren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share