Geen categorie

Sotheby’s veilt duurste Chinese schilderij

0 0
Read Time:36 Second

Sotheby’s Hongkong heeft afgelopen nacht, Nederlandse tijd, het schilderij Forever Lasting Love van Zhang Xiaogang (1958) verkocht voor omgerekend 7,2 miljoen euro. Daarmee is het werk ’s werelds duurste hedendaagse Chinese schilderij ooit verkocht op een veiling.

Zhang Xiaogang (1958), Forever Lasting Love, 1988.

Het schilderij bracht ruim drie keer meer op dan de vooraf geschatte waarde. Het verkochte kunstwerk maakte deel uit van de omvangrijke kunstcollectie van de Belgische kunstverzamelaar baron Guy Ullens.
 

”De legendarische Ullens-collectie toonde de geschiedenis van China aan de hand van kunstwerken”, aldus Evelyn Lin van Sotheby’s Hongkong. “Vele werken dateren van het ontstaan van de hedendaagse Chinese kunst in de jaren ‘80.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share