Geen categorie

China arresteert kunstenaar Ai Weiwei

0 0
Read Time:41 Second

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei (1957) is eind vorige week op de luchthaven van Beijing gearresteerd vlak voordat hij naar Hongkong wilde vliegen. Sinds zijn aanhouding is niets meer van hem vernomen.

Waarom hij is gearresteerd is niet bekend. Maar Ai staat kritisch tegenover de Chinese regering en wordt gezien als dissident. Dat zou een reden kunnen zijn. Bovendien heeft hij vorige week aangekondigd langere tijd in Berlijn te willen doorbrengen. Hij wil daar een studio openen. Begin dit jaar is zijn studio in Sjanghai gesloopt op last van de Chinese autoriteiten.

Ai Weiwei is onder meer bekend van zijn vloer van porseleinen zonnebloempitten. Sotheby’s Londen veilde in februari nog honderd kilo van deze zonnebloemzaadjes voor 417.004 euro. Ook is Ai een van de ontwerpers van het Olympisch stadion in Beijing, het Vogelnest.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share