Geen categorie

Recordprijs voor Mesdag op veiling nalatenschap Juliana

0 0
Read Time:51 Second

Expositie

Een van de hoogtepunten uit de veiling van de nalatenschap van koningin Juliana bij Sotheby’s was een schilderij van Hendrik Willem Mesdag (1831-1915). Bomschuiten in the Breakers werd voor 82.350 euro verkocht aan de Nederlandse Kunsthandel Simonis & Buunk. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een aquarel van deze schilder. De richtprijs was 10.000 euro.

Hendrik Willem Mesdag, Bomschuiten in the Breakers.

Na vier dagen veilen werden alle 1535 objecten verkocht. Er was dus sprake van een zogeheten ‘white glove sale’. De totale opbrengst, exclusief de veilingkosten is meer dan 5 miljoen euro. Vooraf werd gerekend op 1.5 miljoen.

De veilingopbrengst wordt in twee delen gesplitst, waarvan het eerste gedeelte naar het Rode Kruis gaat. De resterende opbrengst gaat in vier gelijke delen naar het Prinses Beatrix Fonds (keuze van koningin Beatrix), het NatuurCollege (keuze van prinses Irene), het Rode Kruis (prinses Margriet) en Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours (prinses Christina).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share