Geen categorie

Sotheby’s veilt belangrijk werk Picasso

0 0
Read Time:45 Second

Pablo Picasso, La Lecture, 1932.

Sotheby’s Londen veilt op 8 februari een belangrijk schilderij van Picasso (1881-1973). La Lecture, uit 1932, heeft een geschatte waarde van 13 tot 19.6 miljoen euro. Daarmee is het werk het naar verwachting duurste lot van het komende veilingseizoen.

Picasso schilderde La Lecture daags na diens meesterwerk La Rêve, dat vergelijkbaar is in stijl en compositie. Op beide schilderijen staat Marie-Therèse Walter afgebeeld, Picasso’s muze en minnares, die hij in 1927 in de Parijse metro had ontmoet.

Pablo Picasso was echter getrouwd en Marie-Therèse was pas zeventien jaar oud. De liefdesrelatie diende daarom geheim te blijven. In Januari 1932 kon Picasso zijn gevoelens niet langer onderdrukken en maakte hij deze gepassioneerde (eerste) schilderijen van Marie-Therèse. Hiermee onthulde hij de affaire aan zijn vrouw en de rest van de wereld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share