Geen categorie

Een wonderlijk dierenrijk

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Expositie

Een krokodil valt een nijlpaard aan en even verderop spelen twee pandajongen in het bijzijn van hun moeder. Ondertussen zijn twee steenbokken op een rots verwikkeld in een hevige strijd. Op het festivalterrein Hatenboer in Roermond is een wonderlijk dierenrijk van zand verrezen.

Foto: Sculpture Events.

Het terrein is het toneel voor het Nederlands Zandsculpturenfestival, waarvoor meer dan vijftig professionele zandkunstenaars uit binnen- en buitenland naar de Limburgse stad kwamen. Omdat de Verenigde Naties 2010 hebben uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Biodiversiteit is het thema van het festival Liefde voor het leven.

Foto: Sculpture Events.

In een aantal scènes presenteren de kunstenaars een kleine greep uit de biodiversiteit op aarde. De nadruk ligt op dieren, maar er figureren ook planten en enkele mensen. De bezoeker wandelt van een tropisch regenwoud naar een koraalrif en komt ook nog een savanne en een boerderij tegen.

De kunstenaars, afkomstig uit onder meer Nederland, Rusland, Ierland, Engeland, Canada en Finland, hadden in totaal 13 miljoen kilo zand uit de Maas tot hun beschikking. Dat zand is dankzij een hoekige korrel uitermate geschikt voor het maken van sculpturen. Het kan harder worden aangestampt dan ander zand. De hevige regenval van gisteren kon de fraaie wereld dan ook niet deren.

Nederlands Zandsculpturenfestival, t/m 26 september op festivalterrein Hatenboer, Roermond. Het terrein is dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share