Geen categorie

Tramtunnel vol katten

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Expositie

In de tramtunnel van station Spui in Den Haag wemelt het van de katten, geen echte, maar papieren versies. De zomertentoonstelling van De Affiche Galerij is gewijd aan affiches uit het KattenKabinet in Amsterdam.

Waarschijnlijk is geen ander dier zo vaak gebruikt in reclame-uitingen als de kat. Niet alleen als het woord in het product voorkomt, zoals bij Witte Kat batterijen, Zwarte Kat koffie, het Parijse theater Le Chat Noir of Lana Gatto wol, maar ook om bijvoorbeeld verwarmingselementen, wasmachines, televisies of boeken te verkopen.

Ook op filmposters maakt een kat goede sier. Soms is hij onmisbaar omdat hij wordt genoemd in de filmtitel (Chacun cherche son chat). Op de poster van To catch a thief verbeeldt de kat echter de lenigheid en behendigheid van de dief.

Niet zelden werden de affiches ontworpen door gerenommeerde kunstenaars. Henri Toulouse Lautrec is misschien wel een van de bekendste voorbeelden. Kattenposters van hem en anderen sieren nog tot 5 oktober de tramtunnel van station Spui.

Frans Mettes, waarschuwingsaffiche Alleen vallende katten komen op hun pootjes terecht.
Frans Mettes, waarschuwingsaffiche Alleen vallende katten komen op hun pootjes terecht.

Affiches uit de collectie van het KattenKabinet, tot 5 oktober in De Affiche Galerij, tramtunnel station Spui Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share