Gesponsord artikel

Haal met een reproductieschilderij een klassieker in huis

0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Gesponsord artikel

Meisje met de parel, De Nachtwacht, De Sterrennacht, Het Laatste Avondmaal, Mona Lisa, zomaar een handvol klassieke schilderijen van extreem grote waarde. Voor 99,9% van de mensen op de wereld zijn dit soort kunstwerken helaas onbetaalbaar. Om toch te kunnen genieten van zo’n prachtexemplaar is er een aantal oplossingen. Een daarvan is een reproductieschilderij laten maken.

De naam geeft al veel weg: bij een reproductieschilderij wordt een bestaand kunstwerk op een echt canvas door een top-kunstenaar nageschilderd. Een zeer precies werk, aangezien de kunstenaars van de vorige eeuw(en) voorlopers waren op het gebied van schilderen.

Omdat het kunstwerk wordt nagemaakt is elke reproductie uniek. Hoe goed de kunstenaar ook is, een kunstwerk kan nooit volledig 1-op-1 gekopieerd worden. Je kan daardoor kunnen stellen dat je jouw eigen Nachtwacht in de huiskamer hebt hangen.

Om het originele kunstwerk zo goed mogelijk na te maken, gaat er een heel reproductieproces aan vooraf. Allereerst wordt er een schets gemaakt met potlood. Hierdoor kunnen eventuele oneffenheden later nog weggewerkt worden. Vervolgens gaat de schilder aan de slag met de onderlaag: de achtergrond en de grote vlakken worden geverfd. Dit wordt opgevolgd door de toevoeging van kleuren en extra accent op vormen. Daarna wordt er textuur aangebracht om vervolgens de details, kleuren en schaduw toe te voegen. Tot slot worden de finishing touches aangebracht en klaar is het unieke kunstwerk.

Je vraagt je wellicht af: hoe zit het met auteursrecht? Het zit namelijk zo dat een kunstwerk niet zomaar nagemaakt en verspreid mag worden. Laat staan dat je een gekopieerd exemplaar mag verkopen. Daarentegen is het zo dat het auteursrecht komt te vervallen na zeventig jaar na het overlijden van de maker. Na deze tijdsperiode valt het kunstwerk in het publieke domein en mag deze nagemaakt worden, inclusief aanpassingen.

Het maken van reproductieschilderijen vereist flink wat arbeid waardoor ze niet altijd even goedkoop zijn. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod, maar natuurlijk ook door de kwaliteit van het reproductie schilderij en het aantal uren dat er in het werk gestopt is. Een reproductieschilderij van hoogwaardige kwaliteit is echter al vanaf ongeveer € 200,- te koop. In ruil daarvoor heb je een klassiek kunstwerk in huis dat jarenlang meegaat.

Wil jij een klassiek kunstwerk in huis hebben voor een fractie van de prijs? In dit geval is het laten reproduceren van een schilderij een goed idee. Omdat elke reproductie met de hand gemaakt wordt op een echt doek kan je wél het verschil ontdekken tussen het origineel. Om dit verschil zo klein mogelijk te houden, worden reproductie schilderijen vaak door echte kunstenaars gemaakt. Het resultaat is een prachtexemplaar van je favoriete schilderij.

Dit was een gesponsord artikel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share