Geen categorie

AAMU in Utrecht gaat sluiten

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het AAMU sluit over zes maanden zijn deuren. Na zestien jaar gaat het museum voor hedendaagse Aboriginal kunst in het centrum van Utrecht op 15 juni 2017 voorgoed dicht. De private financiering loopt dan ten einde en het museum is er niet in geslaagd nieuwe geldschieters te vinden.

Het AAMU opende op 3 maart 2001 als Aboriginal Art Museum, het enige Europese museum dat zich volledig richt op hedendaagse Australische Aboriginal kunst. Met een vaste presentatie en twee wisselende tentoonstellingen per jaar liet het het publiek kennismaken met de Aboriginal kunst en cultuur.

Het museum sluit af met de tentoonstelling Tracking Memories. Het geheugen van het land. Hierin staat de herinnering en de verbeelding van de herinnering centraal. De expositie verbindt kunst en cultuur van Europa, Afrika en Australië met elkaar. Tot en met 15 januari is de expositie Mapping Australia nog te zien. Deze werd geopend door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Law Poles uit 2007 van Ron Yunkaporta, Joe Ngallametta en Joel Ngallametta, collectie AAMU.
Law Poles uit 2007 van Ron Yunkaporta, Joe Ngallametta en Joel Ngallametta, collectie AAMU.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share