Geen categorie

Lichtshow trapt Tourfeest af

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Nieuws

Over precies honderd dagen begint de Tour de Frans in Utrecht. Op 2 juli rijden de renners onder de Dom door. Het programma rondom dit sportevenement werd vanavond al afgetrapt. Met een spectaculaire lichtshow op de gevel van het witte stadskantoor.

Door: Evert-Jan Pol

HonderddagenTour1
Lichtshow op stadskantoor in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

Het markante gebouw veranderde in een groot lichtkunstwerk. Vijftig kunstenaars trakteerden het publiek op een visueel spektakel. Uiteraard kwamen er enkele fietsen voorbij. Hoogtepunt was het moment dat het nog niet zo lang geleden opgeleverde pand gebouw leek af te brokkelen.

Voordat je met je ogen knippert zijn de fietsers begin juli de stad alweer uit, maar iedereen zal weten dat het belangrijkste wielerevenement ter wereld in Utrecht van start gaat. En daarom is het vanaf vandaag honderd dagen feest. Het programma omvat uiteraard veel sportieve activiteiten, maar er ook kunst en cultuur spelen een belangrijke rol.

Lichtshow op stadskantoor in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.
Lichtshow op stadskantoor in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

Het AAMU (Aboriginal Art Museum Utrecht) bijvoorbeeld, toont kunstfietsen. Het Spoorwegmuseum komt voor de verandering met een wielertentoonstelling: Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour. Fietsen en het spoor hebben op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken. Behalve dat je de fiets mee kunt nemen in de trein. Maar omdat de Tourkaravaan praktisch langs de deur trekt is het museum op zoek gegaan naar links. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

En een tentoonstelling in het Dick Bruna Huis staat in het teken van sport in het algemeen. Kinderen ontdekken hoe Nijntje en haar vriendjes bewegen en sporten met hen mee. Ook maken ze kennis met beroemde Nederlandse topsporters. Op de tentoonstelling zijn circa 100 originele werken van Dick Bruna zien met sport en spel als thema.

Klik hier voor het hele programma van Utrecht 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share