Geen categorie

Groninger Museum toont aquarellen Marilyn Manson 0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Het Groninger Museum haalt Marilyn Manson naar Groningen. Niet als muzikant, maar als kunstenaar. Het museum toont begin volgend jaar aquarellen van de Amerikaanse shockrockzanger.

Marilyn Manson.

Manson heeft vaak benadrukt dat zijn werk als beeldend kunstenaar niet los te zien is van zijn muziek en zijn performances. Het schilderen is volgens hem geen hobby, maar een gelijkwaardig product van zijn artistieke creativiteit.

Hij is volgens het museum geen popartiest die ter ontspanning een paar lieflijke landschapjes schildert. Zijn werken zouden de toeschouwer juist een onbehaaglijk gevoel geven en nog lang op het netvlies blijven hangen. Door sommige kunsthistorici worden ze weleens vergeleken met de tekeningen van Egon Schiele.

Masquerade bestaat uit dertien aquarellen en is te zien van 12 januari tot en met 16 maart. De presentatie is de start van een reeks tentoonstellingen die het Groninger Museum organiseert in samenwerking met het festival Eurosonic Noorderslag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share