Geen categorie

Beeldhouwen met papier

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Installatie van Alicia Martín aan de gevel van Museum Meermanno.

De Internationale Papier Biënnale vindt dit jaar plaats in Museum Meermanno in Den Haag en Museum Rijswijk. Tijdens de negende editie van deze tentoonstelling tonen kunstenaars uit de hele wereld de meest spectaculaire kunstwerken van papier.

In alle zalen van Museum Rijswijk is monumentaal werk te zien van vijftien internationale kunstenaars die bouwen, snijden en beeldhouwen met papier en karton. Frits Achten toont bijvoorbeeld sensuele sculpturen. Jarenlang voegde hij nieuwe randen van papierpulp toe. Ook te zien zijn de digitaal ontworpen zuilen van de Zwitser Michael Hansmeyer en de zwevende stad van de Japanner Katsumi Hayakawa.

Museum Meermanno toont installaties, films en andere kunstwerken van zeven internationale kunstenaars die allen werken met boeken en letters. De Spaanse kunstenares Alicia Martín maakte speciaal voor de biënnale een boekeninstallatie aan de voorgevel van het museum.

In beide musea is werk te zien van het Combat Paper Project, gemaakt door Amerikaanse oorlogsveteranen om hun oorlogservaringen te verwerken. Hun ‘verhalen’ zijn gedrukt op papier dat gemaakt is van gebruikte legeruniformen. De kunstwerken vertellen het verhaal over hun maandenlange blootstelling aan geweld.

Voor Museum Rijswijk is de Papier Biënnale de heropeningstentoonstelling. Het museum is in verband met een verbouwing nog gesloten tot 4 september.

Papier Biënnale 2012, t/m 25 november in Museum Meermanno, Den Haag en van 4 september t/m 25 november in Museum Rijswijk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Beeldhouwen met papier

Comments are closed.