Geen categorie

Collectie Scheringa naar nieuw museum

0 0
Read Time:43 Second

Nieuws

De kunstwerken uit de Scheringa-collectie die zakenman Hans Melchers heeft aangekocht, worden ondergebracht in een nieuw museum. En dat museum zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in de Achterhoek verrijzen. Dat meldt De Stentor.

Werk van Dick Pieters uit de Scheringa-collectie.

Melchers kocht vorige week zo’n 1000 kunstwerken uit de collectie van ongeveer 1240 magisch realistische werken. De schilderijen waren onderdeel van de collectie van het Scheringa Museum voor Realisme. Na het faillissement van eigenaar Dirk Scheringa kwamen de werken in onderpand bij de Deutsche Bank.

Uit de collectie kocht Melchers alleen de Nederlandse werken. De zakenman heeft verzekerd dat de verzameling bijeen blijft. Verschillende gemeenten in de Gelderse regio Achterhoek hebben zich al gemeld als geïnteresseerde partij voor een museum binnen de grenzen. Zutphen, Lochem, Bronckhorst en Berkelland zouden belangstelling hebben.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share