Geen categorie

Rijksmuseum toont Escher in Mexico

0 0
Read Time:40 Second

Maurits Cornelis Escher, Tekenende handen, 1948. Collectie Rijksmuseum, Amsterdam.

Het Rijksmuseum presenteert voor het eerst een tentoonstelling in Latijns-Amerika. Van 25 november tot en met 4 maart  is de tentoonstelling M.C. Escher en tijdgenoten te zien in Museo Nacional de Arte in Mexico-Stad.

Het Rijksmuseum heeft een representatieve verzameling grafiek van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn collectie, waaronder iconen als Drawing Hands, Up and Down en Belvedere. Alhoewel zijn prenten eindeloos zijn gereproduceerd op posters en ansichtkaarten, zijn de originele drukken zelden tentoongesteld.

Op de expositie worden 75 prenten van Escher getoond. Ze zijn te zien samen met een aantal grafische werken van prentmakers die artistiek gerelateerd waren aan Escher, zoals Jesserun de Mesquita en Gerrit Dijsselhof.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share