Geen categorie

‘Nieuwe’ Caravaggio ontdekt

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Een tot nu toe onbekend schilderij van de Italiaanse schilder Caravaggio (1571-1610) is opgedoken in Groot-Brittannië. Het portret van de Heilige Augustinus, is gemaakt rond 1600. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610), de Heilige Augustinus, ca. 1600.

Het schilderij maakte vele jaren deel uit van een particuliere collectie, waar het doorging voor een werk van een anonieme kunstenaar. Kunsthandelaar en -historicus Clovis Whitfield was de eerste die vermoedde dat de maker wel eens heel wat bekender zou kunnen zijn. Na restauratie en grondig onderzoek bleek hij het bij het rechte eind te hebben.

Het schilderij kon worden herleid naar Vincenzo Guistiniani, beschermheer van Michelangelo Merisi da Caravaggio. In diens inventaris uit 1638 is een portret van de Heilige Augustinus opgenomen, met dezelfde afmetingen (120 x 99 centimeter) als die van het onlangs ontdekte werk. Volgens David Franklin, directeur van het Cleveland Museum of Art, is het werk vrij conservatief voor Caravaggio’s doen. En dat zou de reden kunnen zijn dat het schilderij zo lang in de anonimiteit is gebleven.

Het portret is momenteel te zien op de tentoonstelling Caravaggio and His Followers in Rome, die afgelopen vrijdag werd geopend in de National Gallery of Canada  in Ottawa. Tevens wordt het werk opgenomen in het gelijknamige boek dat volgende maand wordt uitgegeven door Yale University Press, in samenwerking met het Canadese museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share