Geen categorie

Museum roept hulp publiek in voor aankoop schilderij

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Thomas Gainsborough (1727-1788), Boomachtig landschap met een rustende herder bij een zonnig pad en schapen (1745-1746), olieverf op doek, collectie Rijksmuseum Twenthe, Enschede.

Rijksmuseum Twenthe roept het publiek op een donatie te doen, zodat het een schilderij aan de collectie kan toevoegen. Het gaat om Boomachtig landschap met een rustende herder bij een zonnig pad en schapen (ca. 1746) van de Engelse kunstenaar Thomas Gainsborough (1727-1788).

Met de aankoop van dit schilderij wordt Rijksmuseum Twenthe het enige Nederlandse museum met een Gainsborough in de collectie, meldt het museum. Gainsboroughs landschappen zijn geworteld in de traditie van Nederlandse zeventiende-eeuwse schilders als Jacob van Ruisdael en Meindert Hobbema.

Vooral de manier waarop zij met het licht speelden in hun schilderijen is van grote invloed geweest op Gainsborough. Omdat landschapschilderkunst een genre is dat sterk is vertegenwoordigd in de collectie van Rijksmuseum Twenthe is het schilderij volgens het museum een sleutelstuk.

Het werk kost 378.000 euro. Dankzij de steun van verschillende grote fondsen beschikt het museum al over negentig procent van dat bedrag. Voor het nog resterende deel hoopt het museum nu op de goedgevigheid van Nederlandse kunstliefhebbers.

Zie ook: : Van Abbemuseum wil kunstwerk kopen met steun publiek

Zie ook: Rijksmuseum Twenthe opent de beurs

Zie ook: Crowdfunding-actie Rijksmuseum Twenthe geslaagd

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share