Geen categorie

Brutale diefstal schilderij Magritte

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

René Magritte, Olympia (1948). © René Magritte Museum Jette.

Twee dieven hebben vanochtend op brutale wijze een schilderij van René Magritte (1898-1967) gestolen. Dat meldt de website Brussel Nieuws. De diefstal van het doek Olympia vond plaats in het René Magritte Museum in Jette (vlakbij Brussel).

Dit museum is gevestigd in de woning waar de Belgische surrealistische schilder van 1930 tot 1954 woonde en werkte. Het gaat dus niet om het eerder dit jaar geopende Magritte Museum in Brussel. De overval verliep opvallend simpel, aldus het bericht op de site. Rond tien uur belde iemand aan die om een rondleiding vroeg. Een bezoek aan het museum kan alleen op afspraak, maar het personeel liet hem toch binnen. Daarop trok de man een wapen en bedreigde het personeel en twee toeristen. Samen met een handlanger nam hij het olieverfschilderij mee. De daders liepen met het schilderij naar buiten en vluchtten met een auto.

Olympia is een naaktportret van Magrittes echtgenote Georgette. Het werk zou minstens 700.000 euro waard zijn. Omdat het schilderij erg bekend is, is het bijna onmogelijk door te verkopen. Conservator André Garitte sluit daarom niet uit dat de diefstal op bestelling heeft plaatsgevonden.

Zie ook: Gestolen Magritte weer terecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share