Geen categorie

Zwervers en bedelaars in Rome

0 0
Read Time:41 Second

Sandro Chia, Tuxedo, Libido,Torpedo, olie op doek, 2002, 230x190 cm

Sandro Chia (1946) staat bekend als één van de meest toonaangevende hedendaagse schilders van Italië. Zijn werk is kleurrijk en monumentaal en daardoor zeer opvallend. Een selectie is nu te zien in Den Haag, in het Gemeentemuseum.

Zijn meest recente schilderijen lijken sterk beïnvloed te zijn door de Bamboccianti, een flamboyante groep Nederlandse en Vlaamse kunstenaars uit de zeventiende eeuw. Ze beeldden de wereld niet positiever uit dan deze was.

De Bamboccianti portretteerden bijvoorbeeld ruiters in morsige herbergen en struikrovers die reizigers overvielen. Deze belangstelling voor het alledaagse komt ook bij Chia terug in zijn schilderijen van zwervers en bedelaars in de buitenwijken van Rome.

Sandro Chia, t/m 28 september in Gemeentemuseum Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share