Valkhof krijgt collectie in langdurig bruikleen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Nieuws / Expositie

Museum Het Valkhof krijgt de particuliere kunstcollectie van het echtpaar Lily en Henk van Mulukom in langdurig bruikleen. Dit maakte Henk van Mulukom bekend tijdens de opening van de tentoonstelling Kracht in kleur, waarin een selectie uit deze collectie te zien is.

Yvan Theys, Liggende vrouw, ca.1980, olieverf doek.

Al sinds eind jaren ’60 van bouwen Lily en Henk van Mulukom aan een collectie naoorlogse schilderijen, beeldhouwwerk en werken op papier uit voornamelijk Nederland en België. Centraal staan de expressieve kunstuitingen, waarbij uitbundig kleurgebruik en lyrische uitdrukking karakteristiek zijn. De gevarieerde verzameling omvat circa 300 kunstwerken van onder anderen Cobrakunstenaars en schilders van de Nieuwe Figuratie.

Belangrijke vertegenwoordigde kunstenaars zijn Eugène Brands, Theo Wolvecamp, Jan Sierhuis, Lucebert, Armando, Alphons Freijmuth, Lucassen, Klaas Gubbels, Carel Visser en Mark Brusse. Museum Het Valkhof  bezat als werk van deze kunstenaars en het vindt de collectie Van Mulukom daarom een mooie aanvulling op diens eigen verzameling moderne kunst.

Een selectie is tot en met 24 augustus te zien op de tentoonstelling Kracht in kleur. Die is niet alleen een ontdekkingstocht door zo’n vijftig jaar naoorlogse kunst, maar biedt ook een kijkje in het verzamelaarsleven van het echtpaar Van Mulukom.

Kracht in kleur, t/m 24 augustus in Museum Het Valkhof, Nijmegen

Share