Sylvester Stallone toont schilderijen in Russisch Museum

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Sylvester Stallone, Hercules O’Clock, 1991, gemengde techniek, privécollectie.

Nieuws

Bezoekers staan in Sint Petersburg in de rij voor Sylvester Stallone. Nee, niet oms zijn nieuwste film, maar wegens een expositie in het Russisch Museum. De Amerikaanse acteur toont er schilderijen die hij de afgelopen 38 jaar maakte.

Al bijna vijftig jaar schildert de nu 67-jarige filmster. Voordat hij beroemd werd als acteur wilde hij ook het liefst kunstenaar worden. Tijdens de opening van de expositie vertelde hij dat als hij de keus had hij liever zou schilderen dan acteren.

Het museum toont 36, veelal expressionistische, schilderijen van Stallone. Volgens museumdirecteur Vladimir Goessev tonen de werken “het karakter van een gepassioneerd man” en zijn ze niet gemaakt door een amateur.

Niet iedereen is overigens te spreken over de tentoonstelling. Omdat zijn filmpersonage Rambo anti-Russisch zou zijn, vindt de Communistische Partij dat schilderijen van Stallone niet in het Russisch Museum thuishoren. De expositie  duurt nog tot en met 13 januari.

Share