Obama in Rijksmuseum

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

President Obama van de Verenigde Staten bezocht vanochtend het Rijksmuseum. Het was de eerste keer dat een zittende Amerikaanse president een bezoek aan het Amsterdamse museum bracht.

Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht. Foto Erik Smits.

Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, leidde Obama rond in de eregalerij van het museum langs meesterwerken van onder anderen Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt. Aan het eind van het bezoek sprak hij de pers toe met zijn rug naar de Nachtwacht. Over dat werk zei Obama dat het de mooiste achtergrond ooit was voor een persconferentie.

President Obama is niet de eerste beroemdheid die sinds de heropening op 13 april 2013 het museum bezocht. Onder anderen Dan Brown, Donna Tart, Barbara Streisand, Charlie Sheen, Kenneth Branagh, en prins Charles en Camilla Parker Bowles gingen hem voor. President Obama is in Nederland voor de Nuclear Security Summit die vandaag en morgen in Den Haag plaatsvindt.

Share