Nog te openen museum koopt bij Christie’s

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Twee musea hebben gisteren aankopen gedaan bij Christie’s Amsterdam. Het nog te openen Museum voor Realistische Kunst in Gorssel kocht werk van Pyke Koch en Carel Willink. Museum Jan Cunen in Oss voegde een landschap met koeien van Anton Mauve toe.

Carel Willink (1900-1983), Compositie (recto); Sunflowers (verso), 1924, Christie’s images Ltd. 2012.

De schilderijen waren afkomstig uit een grote collectie van een bedrijf dat anoniem wil blijven. De veiling bracht in totaal 1,5 miljoen euro op. Toptstuk was Het Signaal (1975) van Pyke Koch (1901-1999). Het Museum voor Realistische Kunst betaalde er 241.000 euro voor. Verder kocht het de werken Compositie (recto); Sunflowers (verso) en Bloemstuk van Willink.

Het Museum voor Realistische Kunst in Gorssel zal naar verwachting in 2014 openen. Het is een initiatief van zakenman Hans Melchers. Deze kocht vorig jaar ongeveer honderd werken uit de collectie van het voormalige Scheringa Museum voor Realisme.

Share