Nieuw museum op Museumplein opent met Banksy

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Het Museumplein in Amsterdam krijgt er een museum bij. Tegenover het Rijksmuseum opent op 9 april het Modern Contemporary Museum, of kortweg Moco Museum. Met moderne en hedendaagse kunst wil het een brede, internationale en ook jeugdige doelgroep bereiken.

 

Banksy, Beanfield, 2009.

Banksy, Beanfield, 2009.

 

Het museum is een initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery in Amsterdam. Al meer dan achttien jaar toont het kunstkoppel daar werk van grote internationale kunstenaars: van Picasso tot Koons en van Hirst tot Basquiat. In het Moco Museum willen ze topwerken tonen die normaliter buiten het bereik van het grote publiek blijven. Ze krijgen daarvoor vele bruiklenen vanuit hun internationale netwerk.

De openingsexpositie combineert werken van Andy Warhol en graffitikunstenaar Banksy. Er zijn meer dan tachtig werken van beide kunstenaars te zien, waaronder het 3 bij 4 meter grote Beanfield van Banksy. Volgens het museum krijgt de mysterieuze Banksy hiermee de ongeautoriseerde expositie die hij verdient.

Moco Museum krijgt onderdak in stadsvilla Alsberg. Het pand werd in 1904 ontworpen door architect Eduard Cuypers, neef van Pierre Cuypers, die het Rijksmuseum ontwierp. Studio Piet Boon nam de restyling voor zijn rekening. In het museum komt ook een vegetarische horecagelegenheid.

Moco Museum, Honthorststraat 20 / Museumplein, Amsterdam, open vanaf 9 april

 

Banksy, Corrupted oil - Jerry, 2003.

Banksy, Corrupted oil – Jerry, 2003.

Share

  1 comment for “Nieuw museum op Museumplein opent met Banksy

Comments are closed.