Madame Tussauds zet Rembrandt op straat

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Wassen beeld Rembrandt in Madame Tussauds Amsterdam.

Madame Tussauds zet Rembrandt op straat. Letterlijk, maar ook tijdelijk. Vrijdagochtend 16 december mengt de grootste schilder van Nederland zich onder de rij wachtenden.

Het museum is bezig met een grootschalige vernieuwing waarbij innovatie en interactie voorop staan. De Gouden Eeuw op de vierde verdieping wordt hierbij vervangen door gethematiseerde ruimtes over geschiedenis en het koningshuis waarbij diverse films en televisieprogramma’s te zien zijn.

Het wassen beeld van Rembrandt staat op 16 december eenmalig in de rij om aandacht te vragen voor de laatste drie weken dat de zeventiende-eeuwse wassenwereld bezocht kan worden. Hiermee neemt Madame Tussauds Amsterdam symbolisch afscheid van de Gouden Eeuw.

Rembrandt keert wel terug in Madame Tussauds. Hij mengt zich tussen een internationaal kunstenaarsgezelschap bestaande uit onder meer Piet Mondriaan en Salvador Dalí. De overige wassen beelden uit de Gouden Eeuw zijn tot 8 januari 2012 te zien.

Share