Louvre koopt Maelwael voor 7,8 miljoen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Toegeschreven aan Jan Maelwael, Grande Pietà ronde, ca. 1400, collectie Louvre, Parijs. Dit is niet het recent aangekochte werk.

Het Louvre heeft een schilderij gekocht van de Nederlandse kunstenaar Jan Maelwael (ca. 1370-1415). Het Parijse museum had er 7,8 miljoen euro voor over. De vorige eigenaar kocht het in 1985 voor slechts enkele honderden Franse franken. Dit meldt de NOS.

De onderhandelingen over de verkoop hebben twaalf jaar geduurd. Dit omdat er twijfels waren over de eigendomsrechten.

De vermoedelijk in Nijmegen geboren Maelwael was als schilder voornamelijk werkzaam in Frankrijk, waar hij bekend is onder de naam Jean Malouel. Hij was de oom van de befaamde gebroeders Van Limburg. Hij werkte voor invloedrijke personen als de toenmalige koningin van Frankrijk, Isabella van Beieren en Filips de Stoute, hertog van Bourgondië.

Het Louvre had al één werk in de collectie dat is toegeschreven aan Maelwael: Grande Pietà ronde  uit ongeveer 1400. Dit ronde paneel kocht het in 1864.

Share