Juli topmaand voor Foam


In juli hebben een recordaantal mensen een bezoek gebracht aan Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Met 34.760 bezoekers was juli de drukst bezochte maand ooit in de geschiedenis van Foam. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Anthony Kiedis, West Palm Beach 2003 © Anton Corbijn.

Een van de grote publiekstrekkers is de tentoonstelling inwards and onwards, van Anton Corbijn. Hiervoor richtte Corbijn de camera op enkele van zijn favoriete kunstenaars. Onder hen Gerhard Richter, Alexander McQueen, Iggy Pop, Tom Waits, Peter Doig, Lucian Freud en Karel Appel. Deze expositie is nog tot en met 1 september te bezoeken.

Belangstelling tijdens opening expositie Anton Corbijn. Foto: Marleen van Veen.

Veelbesproken is de tentoonstelling Showroom Girls (tot en met 31 augustus), van Willem Popelier. Popelier vond op een openbare computer bij toeval 91 foto’s en 2 filmpjes gemaakt door twee meisjes. Dit was het begin van een langdurig project waarin Popelier de rol van de fotografie op het internet en social media onderzoekt. De tentoonstelling waarin deze meisjes in allerlei poses te zien zijn en bovendien hun twittergedrag live gevolgd kan worden heeft al veel reacties uitgelokt.

Van een heel andere orde is het werk van Misha De Ridder. Hij onderzoekt in zijn tentoonstelling Solstice (tot en met 28 augustus) de beeldende kwaliteiten van het poollandschap en het poollicht, maar het werk gaat ook over klimatologische en ecologische extremen.

Share