Hollandse Meesters best bezochte expositie Hermitage

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Met nog exact twee maanden te gaan, is Hollandse Meesters uit de Hermitage nu al de best bezochte tentoonstelling van Hermitage Amsterdam. De 200.000ste bezoeker kwam vandaag over de vloer.

Directeur Cathelijne Broers en chef-kok Jonathan Zandbergen verwelkomden mevrouw Bierman uit Voorhout. Zij ontving de tentoonstellingscatalogus en een cheque voor een vip-diner voor twee in het pop-uprestaurant dat Zandbergen in mei opent in het museum.

Willem Claesz. Heda, Ontbijt met krab, 1648 © State Hermitage Museum, St Petersburg.

Dit restaurant is open op woensdagen 2, 9, 16 en 23 mei, in de laatste maand van de tentoonstelling. Zandbergen liet zich inspireren door de getoonde schilderijen en stelde een menu samen met onder meer Waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en Oud-Hollandse hoenderrassen. Voordat de gasten aan tafel schuiven, kunnen ze in alle rust de tentoonstelling bekijken met deskundige gidsen.

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren bestaat uit 63 schilderijen van Nederlandse zeventiende-eeuwse kunstenaars. Het leeuwendeel was na aankoop door de tsaren niet meer te zien in Nederland.

Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren, t/m 27 mei in Hermitage Amsterdam

Zie ook: Russische Hollandse meesters weer even thuis

Share