Henk van Os stelt ArtZuid samen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Henk van Os, oud-directeur van het Rijksmuseum, maakt dit jaar de selectie voor ArtZuid. Hij kiest zestig beelden voor de derde editie van deze tweejaarlijkse expositie in de openlucht.

Van Os selecteerde onder meer beelden van niet-westerse kunstenaars als Dinh Q. Lê, Romuald Hazoumé en Ai Weiwei. “Kunstenaars uit ontwikkelingslanden zijn in de westerse wereld niet altijd goed zichtbaar, door gebrek aan geld voor transport en promotie. Toch zijn ze een grote inspiratiebron voor velen en beïnvloeden ze de mondiale kunstgeschiedenis in groeiende mate.”

Andere kunstenaars die met werk vertegenwoordigd worden, zijn John Chamberlain, Mario Merz, Folkert de Jong en Frank Stella. De sculpturen zijn ook dit jaar te zien langs de Apollolaan , de Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam. Wie alles wil zien, wandelt gemiddeld 2,5 uur. ArtZuid duurt dit jaar van 22 mei tot en met 22 september.

Zie ook: Op safari door een kunstpark

Share