De zus van Anne

Expositie

Margot Frank, geboren 16 februari 1926, treedt met een kleine, speciaal aan haar gewijde tentoonstelling in het Anne Frank Huis uit de schaduw van haar wereldberoemde zusje Anne. De tentoonstelling schetst een beeld van Margot Frank aan de hand van (film)getuigenissen, foto’s, brieven en objecten.

“Aan Margot is niets op te voeden, die is van nature de goed-, lief- en knapheid zelve.” Dat schreef Anne op 27 september 1942 over haar zus in haar dagboek. De tentoonstelling bevestigt dat beeld van Margot – lief, slim en mooi – en belicht daarnaast haar sportieve, sociale en gelovige kant. De expositie toont onder meer foto’s van Margot op ski’s en schaatsen, haar zwemdiploma en een roeimedaille.

Margot Frank, 1932, copyright AFF AFS. Foto: Otto Frank.

Margot Frank, 1932, copyright AFF AFS. Foto: Otto Frank.

Het is voor het eerst dat er een tentoonstelling speciaal aan Margot Frank wordt gewijd. De tentoonstelling is klein maar biedt bezoekers gelegenheid om Anne’s zus beter te leren kennen. In maart 1945 overleed Margot op negentienjarige leeftijd in concentratiekamp Bergen-Belsen, enkele dagen voor Anne.

Margot, zus van Anne, t/m 15 september in het Anne Frank Huis, Amsterdam

Share