Bamboebeer in Groningen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/0/2/digitalekunstkrant.nl/httpd.www/wp-content/themes/magazine-premium/template-parts/content.php on line 13

Op de middeleeuwse binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen is onlangs een beer verschenen. Deze kleurige bamboebeer in stijl is een onderdeel van de expositie Toyism takes over. Deze vindt plaats op 25 locaties in de provincie Groningen en op Schiermonnikoog.

Met deze tentoonstelling viert het toyisme, een collectief van achttien kunstenaars uit negen landen, zijn 25ste verjaardag. Daarom toont het op 25 locaties kleurrijke kunstwerken. Daarbij gaat het om schilderijen, beelden en grafische kunst.

Als kunststroming kenmerkt het toyisme zich als kleurrijk, speels en thematisch. Volgens de site van het collectief maakt het kunst met een boodschap. “Verhalen komen tot uitdrukking door middel van symbolen, heldere kleuren en uiterst nauwgezette details. Het werk van de toyisten richt zich nadrukkelijk tot de toeschouwer, met wie zij een interactie tot stand wil brengen door deze bewust te maken van maatschappelijke, sociale of psychologische mechanismen.”

Toyism takes over, t/m 17 december op 25 locaties in de provincie Groningen en op Schiermonnikoog

Share