Anne Frank Huis start met tijdslotsysteem

Nieuws

De dagelijkse rij voor Anne Frank Huis is zó lang dat ze twee jaar geleden een eigen documentaire kreeg. Het museum begint daarom op 1 mei met een tijdslotsysteem.

 

AFS_Actie_Label_A_liggend_C40M100Y60K40

Vanaf die dag komen bezoekers tussen 9 en 15.30 uur het museum alleen binnen met een vooraf online gekocht kaartje met tijdsaanduiding. Van 15.30 uur tot sluitingstijd (in de zomermaanden is dat 22 uur) kunnen ze een kaartje kopen aan de kassa.

“De rij voor het Anne Frank Huis is een begrip”, zegt Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting. Bezoekers staan vaak geduldig te wachten om de onderduikplek van Anne Frank te kunnen zien en ervaren. Dat blijft bijzonder.”

“De laatste jaren zien we dat de belangstelling en daarmee ook de wachttijd flink toeneemt. Door een deel van de dag alleen entree te bieden aan degenen die een ticket met tijdsaanduiding hebben, kunnen we meer bezoekers de gelegenheid bieden om het museum te bezoeken zonder in die bekende rij te hoeven staan.”

Een spontaan bezoek blijft dus echter mogelijk, later op de dag. Waarmee de legendarische rij waarschijnlijk wel zal blijven bestaan.

Share