Anne Frank Huis breidt uit

Het Anne Frank Huis gaat vernieuwen. Dat maakte het Amsterdamse museum vandaag bekend. Het wil zich opmaken voor een nieuwe generatie.

“Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om in het museum dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank”, aldus Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting.

De originele boekenkast in het Anne Frank Huis. © Anne Frank Huis / Foto: Cris Toala Olivares.

“We gaan meer informatie geven over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging is gebeurd, hoe dat kon gebeuren en wat dit voor het heden betekent. Ook gaan we dieper op de onderduikgeschiedenis en de hoofdpersonen van dit huis.”

Het museum zelf krijgt meer ruimte. De voormalige studentenwoningen aan de Westermarkt worden bij het museum betrokken, waardoor er ruimte beschikbaar komt voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten, zoals een garderobe. Ook komt er een nieuw en groter entreegebied aan de Westermarkt. Het museum benadrukt dat het authentieke karakter van het huis intact blijft.

De werkzaamheden zullen zo’n twee jaar in beslag nemen. Het Anne Frank Huis blijft in die periode gewoon open.

Share