Geen categorie

Grote verkoopexpositie vol minikunst in Paterswolde

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Niet minder dan 288 kunstenaars doen dit jaar mee aan de jaarlijkse expositie Visitekaartjes in Galerie Paterswolde. Samen maakten ze zo’n 1400 miniatuurtjes die allemaal te koop zijn. Al op de eerste dag gingen bezoekers met een werkje naar huis.

Overzicht. Foto: Galerie Paterswolde.

De verkooptentoonstelling beleeft dit jaar haar zevende editie. “Het leek ons interessant om kunstenaars eens de gelegenheid te bieden om een miniatuurtje (als een soort visitekaartje) te exposeren, waarbij ze in het klein hun vaardigheid kunnen tonen”, legt Margriet Kroeze van Galerie Paterswolde per e-mail uit. “Door het formaat van de miniatuurtjes en de prijzen van de werkjes zijn ze beter bereikbaar voor een breed publiek. Kunstenaars hebben zo de kans om hun werk aan een groter en nieuw publiek aan te bieden en kopers krijgen de kans om voor een klein budget een kunstwerk aan te kopen of om zelfs een kunstverzameling aan te leggen.” De prijzen van de miniatuurtjes liggen tussen de 12 en 500 euro.

Overzicht. Foto: Galerie Paterswolde.

De expositie bleek een schot in de roos. Zowel kunstenaars als bezoekers waardeerden het initiatief. Elke zomer verstuurt de galerie een uitnodiging aan kunstenaars en de inschrijving zit meestal binnen twee dagen vol, laat Kroeze weten. “Wij zijn als team ook erg enthousiast over dit evenement. Bij de inschrijvingen is het al fantastisch om het enthousiasme van de deelnemers te proeven. Geleidelijk aan komen de werkjes dan bij ons binnen, tegen de deadline de meeste vanzelfsprekend. Het is altijd een feest om te zien wat de deelnemers hebben gemaakt, zoveel diversiteit. We hangen de werkjes op aan spijkers op onze houten wanden, dagenlang zijn we aan het spijkeren en rangschikken om alles een mooi plekje te geven.”

“Het aantal deelnemers en ingeleverde werkjes groeit elk jaar. “Dit jaar zijn er 288 deelnemers met in totaal circa 1400 werkjes.” In de galerie is geen ruimte om al die 1400 werken gelijktijdig te tonen. Wie een miniatuurtje koopt, mag die meteen mee naar huis nemen. De kunstenaar die het maakte, levert vervolgens een nieuw stuk aan. Daardoor is er gedurende de hele looptijd voldoende aanbod.

Visitekaartjes, t/m 15 januari 2022 in Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161, Paterswolde

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share