Geen categorie

TikTok maakt museale wereldreis op 18 mei

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Het videoplatform TikTok doet dinsdag 18 mee aan Internationale Museumdag. Een dag lang neemt het zijn gebruikers live mee naar musea over de hele wereld: van Singapore tot Amsterdam.

TikTok viert Internationale Museumdag met diens allereerste #MuseumMoment LIVE. Tijdens dit online evenement krijgen gebruikers een exclusieve virtuele rondleiding door 23 musea in 12 verschillende landen. Alle rondleidingen zijn rechtstreeks en het evenement duurt daardoor bijna een hele dag.

#MuseumMoment LIVE begint dinsdagochtend 18 mei bij de National Gallery in Singapore om 9 uur Nederlandse tijd. Daarna volgen musea in Israël, Japan, Brazilië, Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Mexico. Als de TikTokkers in dat land zijn aangekomen is het inmiddels 3 uur in de ochtend op woensdag 19 mei. TikTok streamt het evenement de hele dag live via het TikTok for Good-kanaal.

In Nederland doen het Rijksmuseum en Museum Het Rembrandthuis mee aan het evenement. Museum Het Rembrandthuis opent de digitale deuren om 13 uur. “We hebben zoveel verhalen te vertellen over Rembrandt. Zijn leven, zijn kunst en zijn buurt inspireren ons elke dag en laten ons met een andere blik naar de wereld kijken. We nemen iedereen graag mee in Rembrandts wereld.” Het Rijksmuseum volgt om 17 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share