Geen categorie

Drents Museum wint ‘museumoscar’ met expositie Iran

0 0
Read Time:56 Second

Het Drents Museum heeft met de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving de Youniversal Award van de prestigieuze Global Fine Art Awards (GFAA) gewonnen. De uitreiking vond gisteren plaats tijdens het Global Fine Art Awards gala in New York.

Voorwerpen in de tentoonstelling. Foto: Evert-Jan Pol

De Global Fine Art Awards worden beschouwd als de Oscars binnen de museumwereld. De Youniversal Award is de publieksprijs, waarvoor het museum samen met nog 91 andere instellingen was genomineerd.

De succesvolle expositie Iran – Bakermat van de beschaving was te zien van 17 juni tot en met 18 november 2018. Ze trok 115.000 bezoekers. Dat is niet gek voor een museum in een stad met minder dan 70.000 inwoners.

Aan de hand van circa 200 unieke vondsten afkomstig uit het National Museum of Iran in Teheran vertelde de tentoonstelling het verhaal van een van de oudste culturen ter wereld. De expositie staat in de top 3 van best bezochte archeologische tentoonstellingen van het Drents Museum. Bezoekers waardeerden haar met gemiddeld een 8,9. Volgens het museum is dat uitzonderlijk hoog.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share