Geen categorie

Miljoen Instagram-volgers Van Gogh Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Vincent van Gogh is rustig aan het schilderen als opeens zijn telefoon een signaal afgeeft, en nog één, en nog één. De volgers op Instagram blijven binnenstromen. Dit is te zien in een filmpje van het Van Gogh Museum op Instagram, ter gelegenheid van zijn miljoenste volger op dat sociale netwerk.

Het Van Gogh Museum kreeg gisteren de miljoenste volger op Instagram en is daarmee het eerste Nederlandse museum dat deze mijlpaal bereikt. Volgens het museum tonen de volgers ook een hoge mate van betrokkenheid.

(Tekst gaat verder onder de video)

 

“We zijn erg trots op dit hoge aantal volgers, maar nog veel belangrijker zijn de reacties die we ontvangen”, aldus Martijn Pronk, hoofd digitale communicatie. “Dat geeft aan dat we een relatie met onze volgers hebben. Deze bereiken we door het hele verhaal van Van Gogh te vertellen.”

Directeur Axel Rüger vertelt dat het museum via Instagram ook mensen bereikt die niet naar het museum kunnen reizen, maar wel geïnspireerd willen worden door het leven en werk van Vincent van Gogh. “Door onze social media worden mensen vanuit continenten over de hele wereld verbonden door hun liefde en bewondering voor Van Gogh.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share