Geen categorie

Feiko Beckers’ a-natuurlijk-ervaring in Fries Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Met video, performance, installaties en tekst probeert Feiko Beckers oplossingen te vinden voor alledaagse problemen en sociale ongemakken. In het Fries Museum heeft hij zijn eerste museale solotentoonstelling. Daar toont hij vier absurdistische werken.

Feiko Beckers, A conversation is a risk to lose your own opinion, 2015, installatie. Tot stand gebracht met ondersteuning van Le CAP Saint-Fons en het Mondriaan Fonds.

Ongevoelig voor de hypes van de veelal serieuze kunstwereld, is Feiko Beckers een opvallende verschijning. “Met zijn onnavolgbare logica en atypische decors, kostuums en rekwisieten zijn Beckers’ performances op zijn minst vervreemdend te noemen”, aldus het Fries Museum in een persbericht. “Voor triviale problemen verzint hij hilarische oplossingen die hun doel veelal voorbij schieten.”

In het werk van Beckers komen filosofie, droge humor en vertelkunst samen. De kunstenaar haalt graag de Franse filosoof Albert Camus aan, die schreef dat het absurde “het gat is tussen wat we willen en daadwerkelijk kunnen bereiken”. Met zijn werk probeert Beckers dit gat te dichten.

Feiko Beckers, As long as you are not reminded too often, 2012, installatie. Tot stand gebracht met ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en het Mondriaan Fonds.

Beckers (1983) is dit jaar een van de genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst-prijs. Eelco van der Lingen, conservator van het Fries Museum, nomineerde hem. “De verhalen van Beckers weten het publiek altijd mee te nemen naar een plek waar de a-natuurlijk-ervaring een gevoel van ehhh pardon ontmoet.”

Feiko Beckers: Bearable, t/m 29 april in het Fries Museum, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share