Geen categorie

Dotan geeft gratis optreden in Rijksmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

De Nederlandse zanger Dotan treedt vrijdag 29 september op in de passage van het Rijksmuseum. Het is het enige optreden dat hij dit jaar met zijn volledige band geeft. Het concert is gratis toegankelijk.

Dotan. Foto met dank aan het Rijksmuseum.

Het pop-upconcert van Dotan is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum. Voor dat project kreeg het museum eerder dit jaar van de BankGiro Loterij 580.000 euro. Kaarten voor dit optreden zijn vanaf morgen, zaterdag 16 september, vanaf 10 uur te verkrijgen via www.paradiso.nl.

Muziek in het Rijksmuseum is een gevarieerd muziekprogramma voor een breed publiek, waarmee het Rijksmuseum het museumbezoek wil verrijken. Het afgelopen halfjaar presenteerde het Rijksmuseum al een reeks drukbezochte zondagmiddagconcerten. Ook speelde de beroemde pianist Ronald Brautigam sonates van Beethoven op een piano uit 1808. Het concert van Dotan organiseerde het museum wordt in samenwerking met Paradiso.

Ook is vanaf zaterdag 30 september een foto-expositie te zien naar aanleiding van Dotans oproep in mei om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen op social media. Onder de hashtag #insidemybones volgden honderden bekende en onbekende Nederlanders dit initiatief op. Het Rijksmuseum laat een selectie van deze foto’s en verhalen zien. In de foto-expositie #insidemybones zijn portretten te zien van bekende en onbekende Nederlanders, gefotografeerd door de modefotograaf Paul Bellaart.

Die foto’s passen in het Rijksmuseum, vinden Dotan en het museum zelf, want Rembrandt was ook wars van filters. In de zeventiende eeuw was lieten mensen zich mooier en perfecter afbeelden door schilders. Rembrandt stond erom bekend dat hij precies het tegenovergestelde deed. Hij durfde zichzelf en zijn modellen bloot te geven in een tijd waarin dat niet gebruikelijk was.

Optreden Dotan, vrijdag 29 september in de passage van het Rijksmuseum

#insidemybones, 30 september t/m donderdag 5 oktober in de Picknickruimte van het Rijksmuseum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share