Geen categorie

VisibleWomen vraagt aandacht voor vrouwelijke tekenaars

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Tekening van twitteraar @amidstsilence.

Dat vrouwen niet onderdoen voor mannen, bleek afgelopen zondag weer eens toen de Oranje Leeuwinnen het EK voetbal wonnen. Hun mannelijke collega-leeuwen stellen op dat gebied toch enigszins teleur. Ook in de kunsten blijven vrouwen niet achter, al blijft de waardering dat vaak wel. Via de hashtag #VisibleWomen op Twitter kunnen getalenteerde vrouwelijke tekenaars zich daarom in de kijker spelen.

Tekst: Evert-Jan Pol

De hashtag is in het leven geroepen door Amerikaanse stripschrijvers Kelly Sue DeConnick (bekend van onder meer Captain Marvel) en Matt Fraction (Hawkeye). Zij vinden dat vrouwelijke striptekenaars vaak over het hoofd worden gezien. Via de hashtag roepen ze hen daarom op van zich te laten horen.

Die oproep bleek niet aan dovemansoren gericht; vele honderden getalenteerde tekenaars – uit alle windstreken – tonen op Twitter voorbeelden van hun werk. De een studeert nog en de ander heeft van tekenen al haar werk kunnen maken. Maar een beetje extra aandacht kan natuurlijk nooit kwaad.

Een enkeling raakt gedemotiveerd door alle tekeningen. “Wanneer je al die geweldige kunstenaars ziet en je realiseert wat voor waardeloze artiest je zelf bent”, schrijft één twitteraar bij een gifje van een depressieve ijs etende Emma Stone. De inzenders zullen andere meisjes en vrouwen waarschijnlijk wel inspireren ook het potlood ter hand te nemen. Daar is deze hashtag natuurlijk ook voor bedoeld.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share