Geen categorie

Hans Melchers sleept gemeente voor rechter

0 0
Read Time:50 Second

Hans Melchers, initiatiefnemer en eigenaar van Museum MORE en Kasteel Ruurlo spant een kort geding aan tegen de gemeente Berkelland. Die deelde namelijk tientallen boetes uit aan bezoekers van het kasteel vanwege foutparkeren.

Kasteel Ruurlo. Foto: Evert-Jan Pol.

Dit ondanks de belofte van de gemeente de verkeersstroom geruisloos te laten verlopen, aldus Melchers via een persbericht. De gemeente zou vooraf zijn gewaarschuwd over de mogelijk grote bezoekersstroom voor het kasteel.

Melchers heeft aangeboden al deze bekeuringen zelf te betalen en wil de gemeente ter verantwoording roepen voor de rechter. Volgens het museum heeft het zich zelf tijdig voorbereid met parkeerplekken en een gratis shuttledienst voor automobilisten die elders in het dorp Ruurlo parkeren.

Kasteel Ruurlo ontving vandaag overigens al de 10.000ste bezoeker. Het museum waar Melchers zijn Carel Willink-collectie toont, opende ruim twee weken geleden, op 27 juni. Het is een dependance van Museum MORE in Gorssel.

Zie ook: Een monumentaal kasteel voor Carel Willink

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share