Geen categorie

Rembrandt komt naar Stedelijk Museum Vianen

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Zelfportret van Rembrandt.

De tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit komt in het najaar definitief naar het Stedelijk Museum Vianen. De inzamelingsactie die het museum eerder dit jaar startte, is geslaagd.

Lokale ondernemers, particulieren en andere sponsoren, zoals de gemeente brachten de nog benodigde 6.000 euro bij elkaar. “Het is geweldig dat zoveel Vianezen het museum een warm hart toedragen”, vindt voorzitter Klaas de Zwaan. “Het toont aan dat de inwoners van Vianen een groot belang hechten aan een levendig kunst- en cultuurklimaat.“

De honderd etsen komen uit de privéverzameling van Jaap Mulders. De tentoonstelling was eerder te zien in zeven andere Nederlandse musea en ook in Brussel en Berlijn. Vanaf 2 september zijn ze enkele maanden te zien in Vianen.

Rembrandt van Rijn (1606-1669) maakte bijna 300 etsen. Het effect van zijn clair-obscur, een techniek waarbij de licht-donkercontrasten sterker worden aangezet dan ze in werkelijkheid zijn, komt nergens zo tot zijn recht als in zijn grafische werk. Al tijdens zijn leven waren zijn prenten geliefde verzamelobjecten.

Rembrandt in zwart-wit is onderverdeeld in vijf thema’s: portretten; zelfportretten; landschappen; bijbelse voorstellingen en scènes uit het alledaagse leven. Ook is er een originele etsplaat van Rembrandt te zien.

Rembrandt in zwart-wit, 2 september 2017 t/m 7 januari 2018 in Stedelijk Museum Vianen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share