Geen categorie

TextielMuseum toont jurk en cape koningin Máxima

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Het ensemble dat koningin Máxima gisteren droeg tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf vandaag te zien in het TextielMuseum in die stad. De cape en japon van modeontwerper Jan Taminiau maken deel uit van de tentoonstelling Oranje Boven! | Koninklijk Textiel.

De stof die Taminiau gebruikte voor de cape ontwikkelde hij in samenwerking met het TextielLab van het TextielMuseum. Hij koos voor een donkerblauwe chenille met een rauw, wollig en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur.

Jan Taminiau, cape (links) en jurk die koningin Máxima droeg tijdens Koningsdag in Tilburg.

De donkerblauwe jurk is gemaakt van een combinatie van crêpe Georgette en organza. Hij voorzag de japon van geborduurde donkerblauwe en okerkleurige ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen.

De tentoonstelling Oranje Boven! bestaat uit twee delen. In de DamastWeverij is een selectie uit de collectie gedenktextiel van het museum te zien, variërend van kleurrijke gedrukte gedenkdoeken tot glanzend witte damast met ingeweven koninklijke portretten.

In het TextielLab toont het museum behalve al eerder genoemde jurk en cape ook de koningsblauwe jurk met cape die koningin Máxima droeg tijdens de inhuldiging in 2013 en het proefmodel van het damasten tafellaken gemaakt voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander.

Oranje Boven! | Koninklijk Textiel, t/m 11 juni in TextielMuseum, Tilburg

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share