Geen categorie

Herten en andere verborgen Deense schatten

0 0
Read Time:53 Second
Adolf Mackeprang, Hert bij een meer, Ribe Kunstmuseum.
Adolf Mackeprang, Hert bij een meer, Ribe Kunstmuseum.

Medewerkers van een van de oudste musea van Denemarken, in de oudste stad van dat land, doken het depot in en kwamen eruit met werk dat het museum nooit meer toont. Ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van Ribe Kunstmuseum zijn de stukken weer heel even te zien.

De tentoonstelling Ribe Samlingens gemte skatte (Verborgen schatten uit de Ribe Collectie) bestaat uit grafisch werk, schilderijen en sculpturen die niet meer passen in de permanente opstelling. Het Kasteel en Cultuur Comité (Slots- og Kulturstyrelsen) besloot in 2004 dat het museum in Ribe zich moet richten op Deense kunstgeschiedenis uit de periode 1750-1950.

Werken die het museum vóór 2004 kocht, voldoen niet allemaal aan die criteria. Om die reden verlaten die het depot zelden. In dit jubileumjaar maakt het museum een uitzondering en trakteert het de bezoeker op onder meer herten, bloemmotieven, maskers en portretten van onbekende personen.

Ribe Samlingens gemte skatte, t/m 30 december in Ribe Kunstmuseum, Ribe, Denemarken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share