Geen categorie

Leen Vandierendonck winnaar Smart Art

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Leen Vandierendonck heeft Smart Art gewonnen. Dit is een wedstrijd voor kunst die is gemaakt met smartphone of tablet. Uit 85 inzendingen kwam het werk van Vandierendonck als winnaar uit de bus.

De wedstrijd speciaal voor makers van digitale kunst, werd uitgeschreven in het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK). Inzenden van de kunstwerken kon direct via Facebook. Bij haar inzending schreef Vandierendonck de volgende tekst: “Ik was in mijn atelier en zag mijn dochter in de diepte en mijn werk op de voorgrond en ineens klopte dat precies”.

Vandierendonck was zelf niet aanwezig bij de prijsuitreiking, maar via Skype gaf ze aan “heel, heel, heel blij” te zijn. Vandierendonck maakte het werk met haar iPad die ze kocht “omdat het superhandig is als schilder foto’s te hebben van tussenstappen van je werk”. De jury zei over haar winnende werk: “In eerste instantie lijkt het werk een abstracte, platte collage maar als je het beter bekijkt zie je dat in de fotografie slim gebruik is gemaakt van voor- en achtergrond”.

Het winnende werk van Leen Vandierendonck.
Het winnende werk van Leen Vandierendonck.

Uit alle inzendingen nomineerde de jury zes verschillende werken voor de hoofdprijs, een nieuwe iPhone 6. Volgens juryvoorzitter Jeroen Hofs waren de inzendingen zeer divers. “Sommigen mensen gingen helemaal los met filters en effecten, waar anderen eigenlijk een gewone foto hadden ingestuurd. Er waren ook wat tekeningen en collages bij. Opvallend genoeg ontvingen we maar twee video’s.”

De Week van de Amateurkunst duurt nog tot en met 7 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share