Geen categorie

David Bowie zorgt voor bezoekersrecord Amerikaans museum

0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Nieuws

Thank you Chicago! David Bowie is overwhelmed by your support (Bedankt Chicago! David Bowie is overweldigd door je support). Deze dankbetuiging staat op de voorpagina van de site van het Museum of Contemporary Art Chicago (MCA). De reizende tentoonstelling over de popster heeft ruim 193.000 bezoekers naar het museum getrokken. Nooit eerder kreeg het in een periode van 15 weken zoveel mensen over de vloer.

Installatie op expositie David Bowie Is, MCA Chicago. September 23, 2014 - January 4, 2015. Foto: Nathan Keay, © MCA Chicago.

 

David Bowie Is is de succesvolste expositie uit de geschiedenis van het 47-jarige museum. Het programmeerde David Bowie Is in de hoop een nieuw publiek te trekken, aldus directeur Madeleine Grynsztejn. En daarin lijkt het geslaagd. Veel mensen togen tussen 23 september en 4 januari speciaal voor deze tentoonstelling voor het eerst naar het museum. De bezoekers kwamen uit het hele land. Het MCA was de enige locatie in de Verenigde Staten waar de expositie te zien was.

David Bowie Is is samengesteld door Victoria and Albert Museum in Londen, waar ze ook een succes was. De expositie belicht de lange carrière van Bowie, die behalve te beluisteren op plaat ook te zien was in diverse films.

David Bowie tijdens de opnames voor de videoclip van Ashes to Ashes, 1980. Foto: Brian Duffy. Photo Duffy © Duffy Archive & The David Bowie Archive.

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten van deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Samen tonen ze aan hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

De tentoonstelling was vorig jaar ook te zien in Berlijn, in de Martin-Gropius-Bau en komt eind dit jaar naar Groningen. In het Groninger Museum duurt David Bowie Is van 12 december 2015 tot en met 13 maart 2016.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share