Geen categorie

Westfries Museum wil Oculus Rift-brillen kopen met steun publiek

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Het Westfries Museum in Hoorn schakelt de hulp van het publiek in om een nieuwe permanente presentatie te kunnen realiseren. Voor Gouden Eeuw VR heeft het 35 Oculus Rift-brillen en speciale stoelen nodig, met de bijbehorende computers, koptelefoons en besturingsapparatuur.

Fragment Gouden Eeuw VR.

Wie vanaf 13 december de virtual realitybril draagt, waant zich volgens het museum in 1650. De bril reageert op de bewegingen van je hoofd. Daardoor zou het rondkijken in een virtuele omgeving heel natuurlijk aanvoelen. Het Westfries Museum is het eerste museum ter wereld dat geschiedenis op deze manier tot leven brengt.

Fragment Gouden Eeuw VR.

Het project is een initiatief van Rob Tuytel van Model Earth. Samen met zijn team boude hij in 3,5 jaar tijd het Hoorn van 1650 digitaal na. Volgens het museum is het resultaat “fantastisch”.

Om alle benodigde brillen te kunnen aanschaffen, heeft het museum nog 32.000 euro nodig. Het hoopt dat bedrag bijeen te krijgen met behulp van het publiek. Via de site Voordekunst kunnen mensen een duit in het zakje doen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share